Chaga i pulverform


     
 

Hva er Isogaisa?

Hva er egentlig en Isogaisa? Det
er ikke helt lett å svare på. Isogaisa
er et fjell, men også et mål i livet.
 
Hva skjer på Isogaisa som ikke
skjer på en vanlig konsert?

Det er enklere å svare på! Isogaisa
er mer enn en konsert!
Jeg vil heller si en slags samlet
kilde av urkraft, som alle
tilstedeværende kan øse av!

Isogaisa er en tilstand! Et ønske
om å være i noe behagelig som
er større enn seg sjøl!
 
Hva skjer på Isogaisa? Alt kan skje! Seminar, taler, fortellinger og ikke minst seremonier. Musikken skal være driv over, behagelig å lytte til, men ikke for høyt!
 
Hvem kommer til Isogaisa? Mennesker! Alle! Ingen spesielle, dvs alle er spesielle! Men de som kommer har et åpent sinn, et ønske om å oppleve noe mer enn en konsert, samtidig som man treffer nye og gamle venner.
Alle er velkomne: Nordmenn, samer, same/norsk, norsk/svensk, norsk/tunisisk, barn, ungdom, 
voksne, pensjonister,  kort sagt mennesker!
 
Kort fortalt: Isogaisa er sjølve symbolet på samisk urkraft!
Men hva er så samisk urkraft lurer du kanskje på? Det er enkelt å svare på: Vennlighet, fellesskap, lykke, toleranse, nysgjerrighet, kaffetørst...
  • Utskrift
  • Print
  • Del på
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Noen spennende personligheter.

Joseph Silverbird


 

Sønn av en Nedhni Apache Vismann, og en Cherokee Medisinkvinne.

I motsetning til de fleste innfødte på 1900-tallet, var Silverbirds foreldre svært anerkjente og roste scenekunstnere, sangere og musikere i sørstatene Arizona, New Mexico og Colorado. Hans første sceneopptreden gjorde han som 6-åring, en bane som han har holdt seg til og utmerket seg i siden den gang.

Han har vært på teater, film og TV i USA, Europa og Asia, med stjerner som for eksempel: Diana Ross, Eartha Kitt samt opptredener alene hvor han synger viser fra sine egne originale komposisjoner. Han spiller gitar, fløyte og andre perkussive instrumenter under hans Native Spiritual Musical konserter. Han er knyttet til FN som en NGO (Non-Governmental Organization), og han er en av utallige ambassadører som snakker til fordel for kjærlighet og fred i hele verden i dag.Jennifer Bentz
Når du kommer til Isogaisa blir du møtt av en fagutdannet, autorisert festivalklemmer!
Du blir renset etter gammel urfolkstradisjon, du får en klem som du aldri vil glemme, og du blir ønsket velkommen til Isogaisa.
Jennifer har vært Isogaisa sin egen autoriserte festivalklemmer i flere år. Hun har lang erfaring på fagfeltet, og er i tillegg et naturtalent.
Gled deg til årets Isogaisa!

PS. Det holder i massevis med EN renselse, og EN klem.
Eirik Myrhaug:Eirik har tidligere besøkt Isogaisa. Han er en av landets fremste noaider (sjamaner) Eirik vil lede en dagstur til slektens eget hellige sted. Det er en offerstein som ligger en times mars fra Lapphaugen.
Eirik blir også å holde korte kurs, og selvfølgelig ha med seg noen bøker. Så her er mulighet for å kjøpe en signert utgave av "Sjaman For Livet"
Queros sjamaner fra Peru


Inkaenes mystiske del er et urgammelt spirituelt system som har overlevd tiden frem til nå og har utviklet seg gjennom 16.000 års fortløpende kultur i Andesfjellenes høyland. Denne tradisjonens opprinnelse er i Cusco i Peru, den eldste byen på den vestlige halvkule som har vært kontinuerlig bebodd.

Andesprester (Paqos) er mestere i å sanse, gjengi og samarbeide med hva Inkaene kaller en verden av levende energier ”Kausay Pacha”.  Inkaprofetiene forteller oss at den tiden vi er inne i nå er et kritisk punkt i vår historie, en kritisk periode i menneskets kollektive bevissthet.

 


Karina Davalos Concha er oppvokst i Mollepata ved Salkantay (et av Peru’s hellige fjell). Hun har arbeidet sammen med Alberto Villoldo, Four Winds i Cusco i mange år. Karina har fått sin sjamanistiske opplæring av mange av de siste store av inkaenes etterkommere; Don Manuel Quispe, Don Mariano Apaza, Dona Bernadina og Don Umberto som alle var Kurak Akullek (høyeste rang). Tilsammen har Karina studert og arbeidet 24 år med sjamanene. Karina snakker quechua, spansk og noe engelsk.

 


Don Juan Apaza er en Paqo og har i mange år arbeidet for folket i sin landsby i Qero Nation. Andesprester (Paqos) er mestere i å sanse, gjengi og samarbeide med hva Inkaene kaller en verden av levende energier ”Kausay Pacha”.  Don Juan er en Pampamesayok, en som arbeider med Pacha mama/Moder Jord og alle hennes energier, samt APUene/Fjellgudene . Han fikk sin første initiering av sin bestefar når han var veldig ung, og ble da initiert i QOYLLORITY som er et hellig fjell.  Don Juan snakker det urgamle språket Quechua som er offisielt språk i Peru, Bolivia og deler av Equador.

 


Både Karina og Don Juan har reist i Norge og Sverige tidligere. De har hatt workshoper og gitt healinger og initieringer. Begge arbeider ut fra hjertet og er flotte representanter for Andestradisjonen.


Kurs 1. (3 timer) Lag din egen Mesa.

Du vil få muligheten til å lage din egen Mesa. En Mesa er Medisinvesken til Paqoene/Medisinfolket fra Quero Nation høyt oppe i Andesfjellene i Peru. Mesaen inneholder steiner fra forskjellige hellige fjell. Ta med deg noen steiner som betyr noe for deg og som kan passe inne i håndflaten din, og et lite klede ca 80x80 cm  til å pakke de inn i. Dersom du foretrekker det kan du kjøpe håndvevede kleder fra Quero nation så langt lageret rekker.

Mesakurs Kr. 400,-

 

Kurs 2. (2 timer) Lær å lage en Despacho.

Du vil lære å lage en Despacho, en gave til Pachamama/Moder Jord for healing og oppfyllelse av dine ønsker/intensjoner. I en offergave som en Despacho er, ofrer man gjerne fett, coka blader, kjeks, stener og annet til Pacha mama/Moder jord. Oppbyggingen av en Despacho er meget rituell og ingen ting er tilfeldig. Den ferdige Despachoen er et flott syn, og man føler den kjærligheten og de gode intensjonene som ligger i den.

Despachokurs Kr. 300,-


Se også timeplanen!
Erena Rhose

Erena Rangimarie Rere Omaki Rhôse tilhører maori-folket på New-Zealand. Hun bor i Sverige og er kjent for sin enorme healingkraft. Samtidig er hun en stor kapasitet innenfor dette med seremonier. Hun kommer til Isogaisa og har med seg noen gode hjelpere som skal være med å bygge en svettehytte, etter gammel maori-tradisjon.
På kveldene får vi høre henne synge slik de eldre i stammen har lært henne. Dette sangen har en utrulig kraft, og hun skal også lære bort denne sangteknikken.White Cougar
White Cougar - Har jobbet med  sjamanistisk healing i mer enn 15 år Født med naturlige evner, en gave jeg deler med de som spør enten det er mennesker, dyr eller planter. Min livsoppgave er å gjenopprette mine medmenneskers spirituelle kjærlighet til Moder Jord. White Cougar er blant annet kjent for Verdenstrommeprosjektet og som initiativtager for Sjamanistisk Forbund.Jane FolstedJane har i mange år gått den sjamanistiske vei, i samarbeid med maori medisinkvinnen Erena Rhöse og den mexicanske sjaman Andres King Cobos. På Isogaisa vil hun assistere dem begge i deres arbeid.

Dessuten vil Jane lage en svettehytte seremoni spesielt for kvinner og barn, hvor fokus overveiende vil være på medisinhjulets fire livgivende elementer LUFT – ILD – VANN – JORD.

Jane bor i Danmark, hvor hun er vokter av ” Moder Jords have”, et kurssted i harmoni med naturens magiske krefter. www.ModerJordsHave.dk


Nikolai Taleev 

Nikolai Taleev kommer fra Narjan Mar, øst på Kolahalvøya. Han er nenetser og sjaman. På sin vei for å bli sjaman så bodde Nikolai alene på tundraen et helt år, og levde av det naturen ga han. Han har enorm kunnskap om nenetsiske tradisjoner, og ikke minst sjamanseremonier. Han synger og holder healingsseremonier og kanskje vi får han til å fortelle om nenetserne, det folkeslaget som vi samer omtaler som "naboer"

Mini-Isogaisa i Russland fikk vi oppleve hvilken enorm kraft Nikolai Taleev har. Vi oppdaga også at nenetsisk sangtradisjon kan faktisk minne litt om sørsamisk joik!

Mor Isogaisa

Ekatarina Korkina har vært på alle Isogaisa arrangementene hittil! Hun kommer i år også. Ekatarina har enorm kunnskap om samisk tradisjon, kultur og ikke minst sjamanistiske seremonier. Men med sitt milde vesen og snille øyne så ble hun en mor for oss alle -  Mor Isogaisa!

Ekatarina kommer fra den samiske landsbyen Lovozero på Kolahalvøya. Hun snakker kildinsamisk og russisk. Men det er lett å forstå hva hun mener uten at ord blir brukt!

 
 
Nadezdha Lyashenko


Nadezdha er vel en av de mest fargerike noaidene som hittil har vært på Isogaisa. Hun kommer fra landsbyen Shongui et par mil utenfor Murmansk. Hun har reist en del rundt i gamle Sovjet og besøkt mange urfolkssamfunn. Nadezdha har også gitt ut en del bøker om samisk tradisjon og sjamanisme. Foreløpig kun på russisk. I fjor så tente hun "Den Hellige Ild" på Isogaisa. Det blir spennende å se hva hun finner på i år.

Bildet er fra Mini-Isogaisa Russland, der Nadezdha er i ferd med å rense sjamanstaven med røyk.


  
Andres King Cobos
Andres er en mexicansk sjaman, pipebærer og soldanser. Han har levd og lært blant mange urfolk i Nordamerika og i Mexico, hvordan man holder ritualer til ære for jorden. ”Moder Jord” og for fred. Bevissthet og healing i den enkelte og blant folk.
 
Andres er en anerkjent "eldre" i den innfødte mexicanske soldanser-tradition, ledet av Don Faustino Yautecatzin.

Siden sin ungdom har han arbeidet med shamanisme og healing og har ledet kurser i mange land de sidste 20 årene.
Andres er også medstifter av det eksperimentelle økologiske og kunstneriske fællesskab ”Huehuecoyotl” i  fjellene på den midtmexicanske høgslette. tett på byen Tepoztlan, fra 1982.Mikkel Gaup


Mikkel Gaup trenger vel ingen videre presentasjon. Han kommer til Isogaisa med flere overraskelser. Mikkel er barnebarn til Mirakel-Mikkel som bodde i Eiby utenfor Alta. Med sin energi og kraft i filmens verden er det lett å skjønne at Mikkel har arvet bestefaren. Men han har også en enorm sjamankraft som vi nok får oppleve mer av i fremtiden.
  
  


 
Bålfolket

Det blir ikke Isogaisa uten Bålfolket!
Will Rubach 

 

født og oppvokst på Hinnøya i og rundt samisk miljø.
Will driver Wills Helhetsterapi i Harstad. Han har bred utdannelse innen forskjellige typer massasje. Han masserer og hester. OG han jobber med vanskeligstilt ungdom.

 Will er en veiviser, praktiserer sjamanisme, og jobber m naturen, nordlyset og kraftdyr,  Han viderefører nordnorsk fortellertradisjon med egne historier og eventyr.
 
Will grunnla Bålfolket i 2002 sammen med Le*Na.  
På Isogaisa kan du snakke med Will om Trommer og bestilling av trommer. Han lager alle trommene til  Bålfolket.
Bestill en helt spesiell LYDHEALINGOPPLEVELSE m Tromme Joik alene og Did
jeridoo.


Le*Na Margrethe Paalviig

Født og oppvokst i Vesterålen, av bl.a Norrøn ætt.

Fra barnsben av, har lyd og musikk, og alle 'overnaturlige fenomen' fasinert henne og ledet henne på hennes vei.
Utdannet v Chris James International School of Sacred Sound, og hun har holdt kurs og foredrag over hele Norge og i Canada og USA. Le-Na har studert Numerologi og holder foredrag og gir private tolkninger.
Opplæring hos Ojibwee Medicineman Paul Richard om magneter og å lage magnetsmykker

Grunnla Bålfolket sammen m Will i 2002.

På Isogaisa, opptrer Le*Na sammen med Bålfolket og har en innholdsrik stand med egen Design i Magnetterapismykker, handlagede sølvsmykker og handverk fra, Arizona, Bali, Finnsnes, Tibet m.fl.Bobby Laurila Kure:

Født og oppvokst i Vesterålen, av bl.a kvensk ætt.

Han driver med 'Magi & Transformasjon', Soneterapi (aurikkelterapi) og Lydhealing.


Lyd er et kraftfullt medium for transformasjon, og ved hjelp av Didjeridooen - et lydbad - hvor  blokkeringer settes i vibrasjon og forløsning kan skje. Alt består av energi i bevegelse, og alle mønster kan forandres.

Fullverdig medlem av Bålfolket siden 2010

På ISOGAISA kan du bestille time til Magi og Transformasjon og LYDHEALING m Bobby alene eller sammen med Will.

 Anita Dreyer


vokste opp i magiske Lyngen - er av samisk ætt.  Spådom, mystikk og de gode
historiene stod høyt i fokus under oppveksten. Bosatt i Harstad. 

 Gått i lære hos Ailo Gaup, og sjamanisme og naturforståelse har fulgt henne hele livet.

I 2010 ferdig utdannelset naturterapeut.

Lærer i Yoga, pust, avspenning og meditasjon.

Fullverdig medlem av Bålfolket siden 2010.

Anita tilbyr fotmassasje på standen, og i tillegg tilbys også Chagabrød, heimlaga urter og te.