Jeg fikk en hyggelig telefon her om dagen. Det var en kvinne som ville fortelle om sønnen sin, som er blitt nærmest avhengig av chaga. “Ja, du vet jo, siden han jobber i en spesialavdeling i politiet, så jeg kan verken fortelle deg hvilken land eller by vi bor i. Men det får holde at jeg forteller at det er i Europa.” Ok, jeg var enig i at han fortjener full anonymitet, siden han har en slik farlig jobb.

Avdelingen har et meget hardt treningsprogram. De begynner med hard fysisk trening kjempetidlig om morgenen, og fortsetter med våpentrening, simulatortrening og i tillegg øver de på å løse forskjellige scenarier, utover dagen. Det var meget tøffe opptakskrav for å komme inn i avdelingen, og de blir testet for sine ferdigheter ganske ofte. Hvis han for eksempel begynner å få dårlig resultat på skytebanen, så går det ikke lang tid før han må finne seg noe annet å gjøre. Mesteparten av tiden går faktisk med til å øve, og svært liten tid til skarpe oppdrag, heldigvis.

Siden de gudsjelov bor i et noenlunde sivilisert land, så har han fritid også. Da kommer tøffingen heim til mamma og spiser middag, ligger på sofaen og oppfører seg som sønner flest. En helg, etter en uke med et usedvanlig brutalt treningsprogram, så serverte mora han en kopp skikkelig sterk chagate. Da reagerte han! “Dette var saker, hva i alle dager er det du serverer, mamma? Det er jo som å bli gjenfødt!” Hun tok seg tid til å forklare hva det var og hvor det kom fra. Politimannen hadde bare lyttet storøyd, og lurte på om dette var lovlig… Det var da han begynte å komme heim til mamma hver helg for å spise kjøttkaker, drikke chaga, og ligge på sofaen. Det syntes kvinnen var bare koselig, men det endte ihvertfall med at mora bestilte 4 bokser chagakapsler og sendte med han, da han dro ut i krigen igjen. Siden da har han tatt to chagakapsel hver eneste dag, før han går på jobb. «I min jobb er det lurt å forebygge sykdommer slik at man holder seg mest mulig frisk,» forklarer han.

Recommended Posts