Vårvinter!

På samisk deler vi året i åtte årstider. Akkurat no er det vårvinter. Om april sier vi cuoŋománnu (utt. tsoångåmanno) som betyr skaremåned. Mange venter på sommeren, men det gjør ikke vi…

Hundene våre er vinterdyr. De koser seg, så lenge det er kjølig. Her om dagen klinket værgudene til med sol, stille og 10 varmegrader. Da var ikke hundene sene med å finne seg en skyggefull plass i løpegården, der det var masse snø, og kjøle seg ned på. Men heldigvis kom nordavinden, med kuldegrader og snøbyger. Flott! Det betyr knallføre enda en stund. Perfekt, siden vi har begynt å trene opp valpene.

Valpetrening
Valpene ja. De første turene ble litt spennende, siden valpene prøvde å vri seg ut av selene, samtidig som de tygde av linene. Men det var ikke mange turene før de trakk like fint som de eldste hundene. Det er ingen tvil om at hundene våre er genetisk tilpasset til hundekjøring.

 

Godlynte hunder
Men det er også en annen ting som jeg er både forundret og imponert over: Det er hvor godlynte denne typen hund er. Selvfølgelig kan valpene, som no har passert 20 kg bli litt voldsomme mot barn. Men de vil jo bare leke. Men vilt fremmede mennesker kan spasere rett inn i løpegården, og samtlige hunder bare logrer og vil hilse. Jeg kan ikke huske at en eneste hund har vist noen form for agressivitet, mot noen mennesker. Til og med da valpene var små, så kunne hvem som helst gå inn i hundegården og hilse på både mor og valper. Men hvis det kommer fremmede hunder hit, ja det er noe helt annet…

Snøen er fremdeles fast og fin, så det er fremdeles mulig å booke hundekjøring, dersom du har lyst.

Sjekk websiden vår og se hva vi kan tilby: husky.isogaisa.org/no

Hvis du vil følge med på utviklingen så har vi opprettet en egen Facebookside. Den heter Husky Isogaisa.   Der finner du bilder og film av både valpene og hundekjøring.

MVH
Ronald Kvernmo
Isogaisa Siida AS

Recommended Posts